Volvo Car Sverige toppar i oktober

Volvo Car Sverige gör en stark oktober och går i mål som marknadsledare. På förstaplats ligger Volvo XC60. Totalt har Volvo fyra bilar på sex-i-topp. Fler av modellerna stärker sin ställning kraftigt jämfört med förra månaden.

Bil Sweden presenterade i dag registreringssiffrorna för oktober. Den svenska bilmarknaden är fortsatt rekordhet. På förstaplatsen ligger Volvo XC60, nu med nära lika fördelning mellan nya modellen och Classic-versionen. Tillsammans blir det 2309 registrerade Volvo XC60.

- Intresset för nya Volvo XC60 är stort. Det är väldigt roligt att se. Vi har lanserat en bil som de svenska kunderna tycker om. Dessutom är vi trygga i att våra andra modeller stärker sin ställning, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

På tredjeplatsen ligger Volvo S90/V90. De båda modellerna ökar i antalet registreringar jämfört med september. Totalt registrerades 1651 bilar. Det samma gäller för femman Volvo S60/V60 med 1432 registreringar. Även sexan Volvo V40 går stärkt ur oktober månad med 862 antal registrerade bilar. Under oktober registrerades också 320 Volvo XC90.

Totalt för oktober registrerades 6575 antal Volvobilar. Det innebär en marknadsandel för Volvo Car Sverige på drygt 20 procent.

- Det är tillfredställande att vi håller vårt mål på 20 procents marknadsandel. Detta gör vi dessutom på en oerhört stark svensk bilmarknad. Det är en prestation vi är stolta över, säger Jessica Span.

Den nyligen visade Volvo XC40 har också fått stor uppmärksamhet. Orderböckerna är öppnade och bilen börjar byggas senare i höst. De första kundbilarna kommer att levereras i första kvartalet nästa år.

- Det blir spännande att följa intresset för Volvo XC40. Med den bilen tar vi oss in i ett helt nytt segment. Det ser vi fram emot, säger Jessica Span.

author image

Redaktionen

Kontakta mig
logo nyteknik