Mazda avslöjar nya Mazda6 på L.A. Auto Show

Mazda Motor Corporation kommer att avslöja en omfattande uppdatering av Mazda6 Sedan på den kommande Los Angeles Motor Show.

”Human centred“ designfilosofi har varit ett centralt begrepp vid utvecklingen av Mazdas nya flaggskepp, som även kommer med ny motor- och säkerhetsteknik samt ett stort antal designförbättringar, det skriver Mazda i ett pressmeddelande.

Motorutbudet inkluderar SKYACTIV-G 2.5 bensinmotorn som nu introduceras med cylinderdeaktivering, vilken vid låg belastning kan koppla ur två cylindrar för att förbättra den verkliga bränsleförbrukningen utan att kompromissa med prestanda.

När det gäller utseende har Mazdas designers uppdaterat både interiör och exteriör för nya Mazda6. Bilens front är helt ny med bl.a uppdaterad grill och nya strålkastare. Interiört har nya exklusiva material använts, som t.ex paneldekor av äkta japanskt sen-trä som även används till musikinstrument och möbler. Sammantaget ger förbättringarna bilen ett förstärkt uttryck av sofistikerad elegans.

Ett ännu större utbud av i-ACTIVSENSE-säkerhetsutrustning är tillgänglig för att hjälpa föraren att identifiera potentiella faror och minska sannolikheten för olycka eller skada. Mazda Radar Cruise Control med Smart Brake Support (autobroms för farter upp till 160 km/h) kommer nu med stop & go-funktion och blir standard på alla Mazda6. En annan nyhet som introduceras till Mazda6 är en 360° View Monitor.

author image

Redaktionen

Kontakta mig
logo nyteknik