Snart släpps nya Nissan Leaf i Sverige

Nästa år kommer världens bäst sålda elbil, Nissan Leaf, att släppas i nyversion i Sverige. Sedan tidigare är det annonserat att räckvidden ska utökas men nu är också priset fastställt.

Den nya versionen av Nissan Leaf har redan innan den släppts på marknaden sålt i över 10 000 exemplar runt om i Europa. Klart är nu också att den kommer till Sverige i början av 2018 och modellen kommer att släppas i en vanlig version samt en begränsad upplaga – Leaf 2.Zero.

Nissan har satsat hårt på sin elbilsmodell och satsningen har gett resultat. Världens mest sålda elbil har nu producerats i över 238 000 exemplar världen över och för att fortsätta vara marknadsledande har Nissan nu modifierat Leaf inför det kommande året.

Det nya 40 kw-batteriet kommer ge en utökad räckvidd på ytterligare 12 mil, vilket gör att den nya Nissan Leaf kan köra cirka 35 mil per laddning. Dessutom har Nissan tagit fram en särskild laddare för modellen som kommer att ladda batteriet på under sex timmar.

I Sverige kommer priset på Nissan Leaf att börja på runt 350 000 kronor men efter att supermiljöbilspremien dragits bort sjunker priset med 40 000 kronor.

author image

Anton Unosson

Kontakta mig
logo nyteknik