Marknadens bästa elbil

Intresset för elbilar ökar konstant. Detsamma gäller testerna av hur bra de är. Vi har sammanställt 193 tester av 13 olika modeller genomförda av europeiska motorjournalister. Vem som tillverkar den bästa el-bilen? Här är hela listan.

Tidningen Ny Teknik gjorde nyligen en stor genomgång av utvecklingen på elbilsmarknaden. Läs artikeln "Den stora Elbilskampen har börjat" här.

Resultatet visar att det är 21 jättar som jagar uppstickaren Tesla. Ledningen krymper dock, framförallt i takt med att de kinesiska tillverkarna ökar sina investeringar.

Tesla kommer även i topp när Alla Tjänstebilar sammanställer 193 tester av elbilar genomförda av europeiska motorjournalister. Tätt bakom kommer Volkswagens e-Golf följt av Hyundai Ionic Electric. Totalt omfattar listan 13 modeller som finns eller är på väg ut på den europeiska marknaden.

Listan nedan är en sammanställning av de internationella testerna, inklusive krocktesterna utförda av EuroNCAP och betygen som motorjournalisterna tilldelat de olika modellerna.

Tillsammans skapar det ett så kallat Europaindex, läs här hur indexet räknas ut.

Alla Tjänstebilar lägger inga egna värderingar i resultatet utan redovisar ett genomsnitt av testerna som genomförts av europeiska motorjournalister. Det ger en mer rättvisande bild än ett enskilt test.

author image

Redaktionen

Kontakta mig
logo nyteknik