Håkans höjdare 2017: Drömbilar

BMW 8-serie Concept. En framtida drömbil?

Ibland är det skönt att drömma sig bort från de politiskt korrekta bilarna. Att känna den brutala kraften som skickar iväg bilen på härliga bergsvägar och som abonnerar på vänsterfilen. Långt borta från nutidens hållbarhetsfrågor och företagens policy. Kort sagt: Att ha kul!

Det har säkert inte undgått någon att Alla Tjänstebilar har en avdelning som heter Drömbilar. Anledningen för denna rubrik är att många av våra läsare inte är bundna till policys utan har ekonomin och intresset att uppleva det lilla extra. För många handlar det om att uppleva de drömmar man hade som ung, långt innan man fick det åtråvärda körkortet och "stadgade sig".

Under året som gick passade jag på att testa några av de bilar som hamnar under just denna rubrik och det visade sig att just dessa tester lockade oerhört många läsare samtidigt som engagemanget var stort i form av många mail med frågor och rena glädjeyttringar. Den här listan speglar mina personliga preferenser, bilar som jag upplevt vara något alldeles extra. Att samma märken återkommer vid flera tillfällen, har sin förklaring, även att en av dem redan figurerat på en annan av mina listor. De representerar helt enkelt något av det bästa som går att uppbringa utan att kosta som en mindre Lidingö-villa. Så håll tillgodo. Här är min 5 i topplista 2017.

KLICKA PÅ RUBRIKERNA FÖR KOMPLETTA TESTER!

 

Plats 5 - Mercedes AMG GLC 63 S 4MATIC +

Det är inte bara på den svenska marknaden som SUV är populärt. Segmentet är det snabbast ökande över hela världen. Anledningen är kombinationen mellan komfort, där den upphöjda positionen och den ökade framkomligheten tack vare högre markfrigång, tilltalar köparna. Mercedes AMG GLC 63 S kombinerar detta med en brutal kraft som gör modellen till en terränggående supersportbil!

Plats 4 - Audi TTRS

Med 200 hk mindre än den makalösa Audi R8 V10 Plus (som jag testade 2016 annars hade den varit med på listan), är TTRS ett litet under av prestanda. Att den dessutom kostar under en mille, gör ju inte saken sämre. Härlig väghållning och ett ännu härligare ljud, gör modellen till en av mina favoriter. Dessutom har den blivit betydligt snyggare än föregångaren.

Plats 3 - BMW i8

Jäpp! Den är med även på den här listan. Läste du min test så förstår du varför. Det här är en makalös bil som inte bara ser ut som något från Star Wars utan är ett tekniskt under. Väghållning i världsklass, ruggig prestanda och en bränsleekonomi som en VW Golf tack vare att det är en laddhybrid. Måste upplevas...om du kommer in i den.

Plats 2 - Mercedes AMG E63 S 4MATIC +

En stor sedan som klår Porsche på Nürburgring. Brutal prestanda ackompanjerad av ett ljud som får alla hår på kroppen att stå rakt ut. Bekväm, skön och snabb. Sofistikerad och relativt anonym tills man trampar på gasen och släpper loss 612 vilda hästar. Grymmast i klassen med distans, fast jag har ju inte testat BMW M5 ännu, den logiska konkurrenten. Men än så länge är detta den häftigaste sedan jag testat...någonsin!

Plats 1 - Mercedes AMG GT C Roadster

Min kärlek till denna bil är gränslös. En av de snyggaste bilarna som någonsin tillverkats. Aldrig har jag upplevt en bil som väcker så mycket intresse som denna. Aldrig har jag blivit fotograferad så många gånger som i denna underbara skapelse. Vansinnig kraft, fantastisk väghållning och ett ljud som borde få en Grammy! Det kommer att krävas något exceptionellt för att peta ner denna skönhet från topplatsen. (Finns att beskåda i Mercedes Pop-up store i Stockholm.)

author image

Håkan Nilsson

Kontakta mig
logo nyteknik