"Mussen" är populär

Ford Mustang GT

Foto: Håkan Nilsson

Ford Mustang fortsätter att vara populär bland svenskarna och kammar hem förstaplatsen som Sveriges mest sålda sportbil 2016, före konkurrenter som Mazda och Porsche. 


Under 2016 sålde Ford hela 563 Mustang i Sverige. Med det vi ett av de Mustang-tätaste länderna i Europa. Förmodligen är detta ett resultat av i första hand den aggressiva prissättningen, men också att man lyckats med designen. Jag testade bilen tidigare och som "gammal" Mustang-ägare , så gillade jag verkligen den nya modellen. Kompromisslös och brutal, precis så man vill att en amerikansk muskelmaskin ska vara. 

"Mustangen har en massiv skara med passionerade entusiaster runt om i Europa, som träffas via intresseklubbar och Mustangträffar. Det här är en unik sportbil som inte liknar någon annan – en bil som många längtat efter att äga under hela sitt liv", berättar Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Foto: Ford

Foto: Ford

Ford passar även på att lansera två nya versioner av Mustangen med nya färgval och dekorationer, lagom inför sommaren. En av de nya färgerna är ”Grabber-blue”. Fords så kallade Grabber-färger, namngivna efter det faktum att de greppar människors uppmärksamhet, introducerades för första gången 1969. I januari avslöjade Ford sin nya Mustang cabriolet. Den nya versionen kommer visas upp på ett femtiotal amerikanska bilmässor under året, vartefter bilen börjar säljas i Nordamerika under hösten. Bilen släpps i Europa under våren 2018.

author image

Håkan Nilsson

Kontakta mig
logo nyteknik