Mercedes-Maybach 6 Cabriolet - Lyx, mera lyx och el

Nu har Mercedes lyxbilsavdelning, Maybach, man tagit i så man håller på att spricka. En 5,7 meter cabriolet med art deco drag från Riva och modern teknik under den låååååånga huven.

Nu är detta förvisso bara en designstudie som man visade upp i Pebble Beach och ett sätt att skapa rubriker, men mitt i allt överflöd så får vi en inblick i en framtid utan fossila bilar.

Det här är nämligen en elbil där varje individuellt hjul drivs av elmotorer på sammanlagt 750 hk. Den gör 0-100 km/h på under 4 sekunder, har en räckvidd på över 50 mil och det ska ta endast 10 minuter att snabbladda den för en räckvidd på 10 mil.

Under den gigantiska motorhuven som öppnas från sidorna, hittar man inte batterierna som man lätt skulle kunna tro. De ligger integrerade i golvet. Nej här hittar vi istället ett Rolls-Royce inspirerat picnic kit och specialdesignade resväskor.

Interiören är faktiskt ännu mer futuristisk än exteriören. Den är designad med en ljuspanel som flyter runt hela kupén i 3600-grader, vilket får känslan av en enda stor flytande enhet.

Men detta är fortfarande en vision, en designstudie, så vi lär nog inte se den här bilen rulla på gatorna inom en överskådlig framtid. Men håll med om att den är läcker!

 

FOTO: Daimler AG

author image

Håkan Nilsson

Kontakta mig
logo nyteknik