Fler versioner av "Mussen"

Foto: Ford

En av Sveriges mest sålda sportbilar är Ford Mustang. Nu får denna 52 år gamla ikonen sällskap av ytterligare två versioner: Blue Edition och Black Shadow Edition. 

De nya versionerna presenterades på Fords Go Further-event i Köln förra veckan och kommer att innehålla en hel del "godis" inklusive Fords kommunikationssystem Ford SYNC 3.

- Ford Mustang har alltid stått ut från mängden, det är en bil som väcker uppmärksamhet. Våra två nya versioner Black Shadow Edition och Blue Edition är inga undantag, de kommer få många att vända på huvudet, säger Roelant de Waard på Ford Europa och fortsätter:

- Specialutgåvor av Mustanger är något som följt med modellen under mer än 50 år. Vi tycker det känns jättekul att nu lansera dessa två guldkorn på den europeiska marknaden.

Mustang Black Shadow Edition

Foto: Ford

Ford Mustang Black Shadow Edition kommer med Fords 5,0-liters V8-motor på 421 hästkrafter, tillsammans med en manuell eller automatisk sexväxlad växellåda. Fyra färger finns det att välja på: Platinum White, Triple Yellow, Race Red och Grabber Blue. Versionen har även försetts med ett svart Mustang-emblem vid grillen, 19-tums fälgar i lättmetall, svarta, avtagande dekaler på huven och längs med sidorna, samt 5,0-liters emblem vid framskärmarna. Den kommer finnas tillgänglig för beställning i Sverige från februari 2017. Produktionen kommer starta i maj och leverans sker i kvartal tre 2017.

Mustang Blue Edition

Foto: Ford

Mustang Blue Edition, som redan går att beställa, kommer med färgen Grabber-blue. Fords så kallade Grabber-färger (namngivna efter det faktum att de greppar människors uppmärksamhet), introducerades för första gången 1969. Sedan dess har Ford lanserat hela 20 olika Grabber-färger, som med tiden kommit att bli extra speciella för Mustang-samlare. På Mustang Blue Edition kompletteras den blå färgen med två svarta avtagande ränder som går från bilens front över tak och vidare bak. Modellen har också försetts med 19-tums fälgar i lättmetall. Den kommer kunna beställas med Fords 5,0-liters V8-motor eller 2,3-liters EcoBoost-motor, tillsammans med en manuell eller automatisk sexväxlad växellåda.

Priserna är inte ännu inte officiella men borde bli riktigt attraktiva.

author image

Håkan Nilsson

Kontakta mig
logo nyteknik